h

Over de Bloemetjes en de (Van der) Bijtjes

22 april 2022

Over de Bloemetjes en de (Van der) Bijtjes

Foto: Sietse van der Bij / Aart Aalbers

Nationale zaaidag 2022

Vandaag (vrijdag 22 april) is het Nationale Zaaidag. Iedereen wordt aangemoedigd om bloemzaden in te zaaien, zodat de bijen binnenkort voldoende te eten hebben. Want een goede bijenstand is goed voor ons leefklimaat! De SP staat daarom volop achter deze dag.

Vice-fractievoorzitter Sietse van der Bij heeft in dit kader zelfs een kleine actie gehouden. Hij gaf - zolang de voorraad strekte - gratis zakjes bloemzaad weg. Nu zijn ze bij hem helaas op, maar op andere plekken in Veenendaal zijn ze nog beschikbaar.
Interesse? Ga naar: https://voerdebijbij.nl/voedselbanken
De actie is onderdeel van de zaaicampagne van The Pollinators.

Ook vanuit Gedenkpark De Oude Begraafplaats is er een aanvraag ontvangen voor bloemenzaadjes om de bijen te ondersteunen. Van der Bij is hier onlangs langsgegaan om een hele serie aan zaadjes te planten, samen met Aart Aalbers.
"Erg fijn om in dit soort zaken elkaar te kunnen helpen. Samen sta je sterker en kun je elkaar helpen bij het bereiken van de gestelde doelen," aldus Van der Bij. "In dit geval konden we bijdragen aan een mooie en bloemrijke omgeving die ook de bijen verder zal ondersteunen."


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier