h

Solidair met Oekraïne (18, 19)

7 juli 2022

Solidair met Oekraïne (18, 19)

Foto: Veenendalers voor Vrede

Zelf het kleinste lichtpuntje is van waarde

"Iedereen, zoek een schuilplaats."
Deze woorden schreef de Burgemeester van de Oost-Oekraïense stad Slovjansk dinsdag op Facebook. De stad ligt onder vuur van de Russen, terwijl de oorlog al meer dan 130 dagen duurt...

Ondertussen wordt in het Zwitserse Lugano op een conferentie gesproken over de wederopbouw van Oekraïne. De schade wordt nu al boven de 750 miljard dollar geschat. Daarmee vergeleken stelt de vlag-actie van Veenendalers Voor Vrede niets voor.

Foto: Veenendalers voor Vrede

Wekelijks staan vrijwilligers in het centrum van Veenendaal. Met de Oekraïense vlag en de Vredesvlag. Soms delen ze iets uit, zoals waxinelichtjes. Ze luisteren naar mensen die hun zorgen of gedachten kwijt willen. Het is een kleine, kwetsbare operatie. Elke week is het opnieuw de vraag of er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om er te staan met de vlag.

Hoe klein en onbeduidend dan ook, elk lichtpuntje is van waarde.
Veenendalers Voor Vrede draagt solidariteit en hoop uit in een grimmige wereld. Vrede en verdraagzaamheid in een realiteit van oorlog en haat.

Waar de Russische bezetting van Oekraïne het startschot voor een wapenwedloop was, start Veenendalers Voor Vrede een estafette van liefde. Ook een keer een (half) uurtje bijdragen aan de wereldvrede?
Meld je aan via de mail!

Reactie toevoegen

U bent hier