h

Generatie Vrede staat op!

11 september 2022

Generatie Vrede staat op!

Foto: Veenendalers voor Vrede

Vredeswandeling 17 september

Aanstaande zaterdag, 17 september, vindt er in het centrum van Veenendaal een vredeswandeling plaats. Deze wordt georganiseerd door Vredesinitiatief Veenendaal in samenwerking met Veenendalers Voor Vrede. De start is om 14:00u voor het gemeentehuis; iedereen is welkom en de deelname is gratis.

Tijdens de wandeling wordt op verschillende momenten stilgestaan. Er worden toespraken en gedichten voorgedragen door verschillende sprekers.
De vredeswandeling is tevens de afsluiting van het wekelijkse vlagmoment van de beide organisaties.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne hebben vrijwilligers van Veenendalers Voor Vrede en Vredesinitiatief Veenendaal (bijna) wekelijks in het centrum van Veenendaal gestaan. Met de vredesvlag en de Oekraïense vlag in de hand toonden zij hun hoop op vrede en droegen ze solidariteit met de slachtoffers uit.

Bij de vlag konden voorbijgangers hun zorgen en andere gedachten uiten over de oorlog. De vlagmomenten werden altijd zeer gewaardeerd.

Reactie toevoegen

U bent hier