h

Hoe ziet u de toekomst van het landelijke gebied?

18 november 2022

Hoe ziet u de toekomst van het landelijke gebied?

Foto: SP Veenendaal

Videoboodschap van Mirjam Sterk

Vanavond is het zover. Dan organiseert SP afdeling Veenendaal en Omstreken haar jaarlijkse Novermberdebat, om 20:00u in Rehoboth te Renswoude. Het thema is: "De Toekomst van de Boer".

Ter gelegenheid hiervan heeft gedeputeerde Mirjam Sterk (Provincie Utrecht) een videoboodschap ingesproken.

De gedeputeerde ziet een mooie polder voor zich met een verscheidenheid aan insecten en andere dieren, maar waar ook een economisch rendabele boerderij staat. Namens de Provincie gaat zij daarover regelmatig in gesprek met de agrarische sector, natuurorganisaties, gemeentes, waterschappen en andere belanghebbenden.

Is er een goede balans tussen natuur en het boerenbedrijf mogelijk? En wat is daarvoor nodig? Daarover wordt vanavond gesproken op het Novemberdebat, onder leiding van Jan Breur, gemeenteraadslid en statenlid namens de SP.
Het debatpanel zal bestaan uit:

  • Frank Futselaar - Oud-Tweede-Kamerlid namens de SP, en één van de schrijvers van 'Aarde, Boer en Consument verdienen beter'
  • Roelof Bisschop - Tweede-Kamerlid namens de SGP
  • Floor de Kanter - Boerin op boerderij 'de Hooilanden' te Bennekom

Het Novemberdebat 2022 vindt plaats in Rehoboth, aan de Taets van Amerongenweg 80 te Renswoude. De aanvang is om 20:00u; inloop vanaf 19:45. GRATIS TOEGANG: IEDEREEN WELKOM!

Reactie toevoegen

U bent hier