h

Onrust in omroepland

30 november 2022

Onrust in omroepland

Stilok onzeker over toekomst

Het rommelt bij de lokale omroep. Of liever gezegd: het is er onheilspellend stil. MidlandFM zend niet meer uit in Veenendaal en Stilok een stuk minder. De SP maakt zich zorgen, en wil de situatie in de raadscommissie van aanstaande dinsdag bespreken.

Op 13 oktober besloot de gemeenteraad dat XON de zendmachtiging voor de lokale omroep zou krijgen, in plaats van MidlandFM. Die overgang loopt kennelijk allesbehalve soepel. Omdat het nog niet zeker is welke programma's XON gaat uitzenden voor Stilok, beperkt Stilok zich voorlopig tot twee uitzendingen op de zondag, waarin een kerkdienst te horen is.
"De overige programmering is voorlopig uit de lucht," aldus Stefan van de Lustgraaf van Stilok.

De SP is geschrokken van deze toestand in omroepland.
Sietse van der Bij: "Dit is absoluut een ongewenste situatie. De SP-fractie heeft dit direct geagendeerd en contact gezocht met alle betrokkenen. We gaan hierover komende week in gesprek met het college om een goede weg vooruit te vinden."

Reactie toevoegen

U bent hier