h

Veenendaal kleurt oranje

24 november 2022

Veenendaal kleurt oranje

Statement tegen vrouwenmishandeling

Veenendaal kleurt de komende tijd oranje. Niet vanwege het WK, maar vanwege Orange the World. Een campagne om mensen bewust te maken van geweld tegen vrouwen. Veenendaal is uitgenodigd om mee te doen aan de campagne, en gaat op deze uitnodiging in. Dat bleek uit de navraag die de SP hierover deed.

In het kader van deze campagne zullen de Bernard van Kreelpoort en Het Perron oranje worden uitgelicht.
De SP is blij met dit statement.
Fractievoorzitter Jan Breur: "Het is ongekend hoeveel geweld er plaatsvindt tegen vrouwen. Wereldwijd, maar ook in Nederland. Ik hoop dat naarmate het bewustzijn toeneemt, het geweld afneemt. Zodat de wereld veilig wordt voor iedereen."

33% van de vrouwen wereldwijd maakt fysiek, seksueel of psychisch geweld mee; in Nederland is dat maarliefst 45%. Meer dan driekwart van de vrouwen in Nederland maakt seksuele initimidatie mee in haar leven.
Breur: "Het probleem is urgent. Ik ben blij dat de gemeente de uitnodiging van Orange the World heeft aangenomen. Zo laten we zien dat we een einde willen aan dit onrecht."

Meer informatie over de actie is te vinden op orangetheworld.nl

Reactie toevoegen

U bent hier