h

VOORSTEL: afschaffen hondenbelasting

8 november 2022

VOORSTEL: afschaffen hondenbelasting

De hond is geen melkkoe!

Bij de behandeling van de begroting heeft de SP een voorstel ingediend om de hondenbelasting in Veenendaal af te schaffen. Hondenbezitters dragen onevenredig veel bij voor deelname aan de samenleving. De SP wil eerlijkere belasting.

"De hond is het enige gezelschapsdier waar belasting over wordt geheven," aldus fractievoorzitter Jan Breur. "Dat is op zich al opmerkelijk, maar het is nog opmerkelijker als je bedenkt dat de hondenbelasting geen doelbelasting is. Dat wil zeggen dat de inkomsten ervan niet specifiek gebruikt worden voor het onderhoud van uitlaatplaatsen, voor het legen van depo-dogs of om de zakjes aan te vullen. Nee, het verdwijnt gewoon op de grote hoop, en daarmee betaalt de hondenbezitter voor zaken waar we ALLEMAAL gebruik van maken."

De SP ontving geen steun van andere partijen voor dit voorstel.
De hondenbelasting zal voorlopig dus nog niet verdwijnen...

Reactie toevoegen

U bent hier