h

Raadsbrede waardering voor organisatie vluchtelingenopvang Veenendaal

6 december 2022

Raadsbrede waardering voor organisatie vluchtelingenopvang Veenendaal

Lof na werkbezoek

De gemeenteraad van Veenendaal heeft waardering voor de wijze waarop de vluchtelingenopvang in Veenendaal is georganiseerd. Dit bleek vrijdagmiddag tijdens een werkbezoek van de raad aan de crisisnoodopvang in het voormalige BelCompany-pand aan de Wageningselaan. Veenendaal vangt hier circa 150 vluchtelingen op om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. 

Aanleiding voor het werkbezoek van de gemeenteraad waren vragen van raadsleden over de organisatie van de noodopvang voor vluchtelingen. De portefeuillehouder, burgemeester Gert-Jan Kats, zegde hierop een werkbezoek toe zodat raadsleden zelf konden zien hoe de noodopvang georganiseerd is.       

Verantwoordelijkheid

Eén van de aanwezige raadsleden: "In korte tijd is met behulp van lokale ondernemers, veel vrijwilligers en de Veiligheidsregio een sterke organisatie gebouwd om mensen in een kwetsbare positie een dak boven hun hoofd te geven. We zien dat de knelpunten die er zijn snel worden opgepakt. In Veenendaal nemen we zo onze verantwoordelijkheid om mensen die vluchten voor oorlog, geweld of armoede tijdelijk een plek te geven. Als raad houden we daarbij een vinger aan de pols."

Reactie toevoegen

U bent hier