h

Stilok in gevaar!

8 december 2022

Stilok in gevaar!

Foto: Jan Breur

Valt het doek voor de iconische Veense omroep?

Uit het door de SP Veenendaal aangevraagde debat over de lokale radio is gebleken dat er grote problemen zijn ontstaan bij de overgang van Radio Midland naar 1vallei. Ergens in de komende weken zal het geluid op de lokale FM frequentie helemaal verdwijnen waardoor er helemaal geen muziek en/of uitzendingen meer zijn te horen. De toekomst van Stilok is hiermee uiterst onzeker geworden. Het is afwachten of de omroep het vol kan houden, tot er definitief een nieuwe uitzendgerechtigde partij is geselecteerd...

"Op 16 November is de aanvraag pas naar het commissariaat van de media gestuurd om de zendmachtiging af te geven. Waarbij het nog vier weken zal duren voordat er een definitief akkoord is. Zonde dat dit niet eerder is gelukt, aldus SP-woordvoerder Sietse van der Bij. "Ondertussen lopen de spanningen flink op, bij Midland zijn veel vrijwilligers weg gelopen en hetzelfde gebeurd op dit moment ook bij Stilok waardoor vele uitzendingen ook vanuit Stilok stil liggen."
De SP maakt zich ernstige zorgen over de ontstane situatie.

Van der Bij vroeg aan het College van Burgemeester en Wethouders wat die kunnen betekenen in deze situatie. Met name als het gaat om het tot stand brengen van afspraken tussen 1vallei (XON) en Stilok.
Helaas kan het College de onzekerheid niet wegnemen.
De toekomst van Stilok hangt nu aan een zijden draadje.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier