h

Veenendaal geeft...

17 februari 2023

Veenendaal geeft...

...aan de slachtoffers in Turkije en Syrië

De gemeente Veenendaal doneert €1,- per inwoner aan Giro 555 ten behoeve van de noodhulp voor het rampgebied in Turkije en Syrië. Dit komt neer op €68.000,- in totaal. Wethouder Stroobosscher maakte dit afgelopen dinsdag, 14 februari, bekend tijdens de vergadering van de raadscommissie.

Anders dan in andere gemeenten hoefde hierover geen motie worden ingediend of debat worden gevoerd. Veenendaal heeft al sinds 2006 beleid voor dit soort situaties. Dit beleid was in vergetelheid geraakt, maar SP-fractievoorzitter Jan Breur wist als oud-gediende nog van het bestaan ervan. Breur: "Vanuit mijn langjarige ervaring wist ik nog dat er al beleid was voor giften bij grote rampen. Na een zoektocht diep in het papieren archief bleek dit gelukkig te kloppen en kon het college direct aan de gang."

Niet alleen de gemeente doet een bijdrage. In Veenendaal zijn er al verschillende acties op touw gezet om geld in te zamelen voor Giro 555. Zo worden er op de Achtbaan, de Vuurvlinder en Kind&Co statiegeldflessen ingezameld. Ook brengen veel mensen kleding naar de moskee.
De SP is blij met zoveel getoonde solidariteit.
"Wij roepen iedereen die wat kan missen op om te delen," aldus fractievoorzitter Jan Breur. "Met een dodental voorbij de 40.000 mensen is deze ramp ongekend. Dit raakt ons menszijn."

Doneren kan via GIRO 555.

Reactie toevoegen

U bent hier