h

Stembusgang en tellen: CHAOS!

18 maart 2023

Stembusgang en tellen: CHAOS!

Foto: Barbara Passchier

SP start vragenlijst

De verkiezingen van afgelopen week hebben ervoor gezorgd dat Veenendaal landelijk nieuws werd. Het duurde een eeuwigheid voordat de uitslag bekend was. Maar het tellen was niet het enige waar nog eens goed naar gekeken moet worden...

De SP ontvangt veel signalen over de stembusgang. Over drukte en een te laag aantal stembureaus. In een korte vragenlijst Ontvangen wij graag uw ervaringen en ideeën.

vragenlijst stembureaus

In 2022 waarschuwde de SP het gemeentebestuur al dat er bijna 10.000 inwoners geen stembureau in hun eigen buurt hadden. Een stevige evaluatie was beloofd, maar die heeft de raad nooit bereikt. Nu waren er opnieuw te weinig stembureaus en is de uitslag er pas extreem laat. Daarom gaan we nu naast de evaluatie van de gemeente zelf ook inventariseren.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier