h

De regio bereikbaar

12 mei 2023

De regio bereikbaar

Voorstellen bij bereikbaarheidsagenda

De bereikbaarheidsagenda van regio Food Valley is niet vastgesteld in de gemeente Veenendaal. De stemmen staakten (gelijkspel) op één van de ingediende wijzigingsvoorstellen. Over de andere voorstellen is wel gestemd.

STOMP heroverwegen - gelijkspel

VVD en CDA dienden dit voorstel in, om het STOMP-principe te heroverwegen. STOMP houdt in dat je eerst inzet op voetgangers, fietsers en OV. De SP wil juist dat mensen kiezen om de auto te laten staan, en omarmt dit principe juist. De SP stemde tegen - en het voorstel eindigde in een gelijkspel. In de vergadering van 25 mei moet er opnieuw worden gestemd.

First things first - aangenomen

CDA, SP en anderen dienden een voorstel in om eerst te zorgen voor goede alternatieven voor de auto, voordat je het onaantrekkelijk voor auto's maakt. Dit voorstel had wel een meerderheid.

OV over de Rijnbrug - Aangenomen

Nu er weer beweging in de Rijnbrug zit, is het misschien goed na te denken waarvoor je de verbreding wil inzetten. D66, SP en anderen stelden voor om er (ook) OV over te laten rijden - en kregen hiervoor een meerderheid.

OV betaalbaar - Aangenomen

GroenLinks, SP en anderen wilden ook graag dat er in de Bereikbaarheidsagenda Food Valley aandacht is voor de betaalbaarheid van het OV. Het voorstel dat ze daarvoor hadden ingediend, kreeg een meerderheid in de gemeenteraad.

Doortrekken a30 - Aangenomen

Met de groei van de regio in gedachte, zal de regio echt beter ontsloten moeten worden. VVD, SP en anderen dienden daarom een voorstel in om na te denken over het doortrekken van de A30. Zolang deze niet dwars door het Binnenveld jakkert, kan dit een waardevolle toezegging aan het wegennetwerk zijn. Een meerderheid stemde voor dit voorstel.

Snelbus Veenendaal-Amersfoort - toezegging

Regio Food Valley ambieert de PON-lijn nieuw leven in te blazen. Maar daar gaat - als het al mogelijk is - veel tijd en geld in zitten. Het is realistischer, goedkoper en sneller om tussen Veenendaal en Amersfoort een snelbus te laten rijden. De SP stelde dan ook voor om in te zetten op een snelbusverbinding.

Wethouder Stroobosscher zegde toe zich hiervoor in te zetten, waardoor het voorstel niet in stemming hoefde te worden gebracht.
Twee dagen later zegde Gedeputeerde Schaddelee aan de Provinciale SP-fractie toe dat hij zich hierbij constructief zou opstellen.

Reacties

Mensenkriebels, jullie zijn goed druk geweest met alles! Mijn complimenten hoor!

Reactie toevoegen

U bent hier