h

Het eerste afscheid

13 juni 2023

Het eerste afscheid

in raad en staten

Volksvertegenwoordigers blijven niet voor altijd op hun zetel. Voor iedereen komt vroeg of laat een moment van vertrekken. De gemeenteraad van Veenendaal nam onlangs afscheid van Maud Veraar (D66), en de Utrechtse Provinciale Staten zullen het binnenkort zonder Frans Hazeleger (SGP) moeten stellen...

Maud Veraar is in 2022 als verrassing in de gemeenteraad gekozen. Haar nieuwe rol als volksvertegenwoordiger vervulde ze op zo'n natuurlijke manier, dat raadsnestor Jan Breur (SP) regelmatig vergat dat zij een 'nieuwkomer' was; bekende hij in een speech.
Veraar verlaat de gemeenteraad omdat het raadslidmaatschap niet te combineren is haar nieuwe baan. Zij wordt opgevolgd door Youssef Boutachecourt, die eerder al de nodige 'meters' in de gemeenteraad heeft gemaakt.

Voor Frans Hazeleger komt het afscheid relatief gezien nog sneller. Hij is - net als Jan Breur - dit jaar in de Provinciale Staten gekozen, en mag zich dus slechts drie maanden Statenlid noemen. Hij treedt terug vanwege gezondheidsredenen.
Breur: "Voor Frans is dat bijzonder zuur, omdat hij al lang Statencommissielid was en uitkeek naar het 'echte' Statenlidmaatschap. Nu is hij dat eindelijk, en moet hij bijna direct stoppen. Ik had hem meer gegund."
De Woudenberger zal worden opgevolgd door Kees Vermaat uit Leerbroek.


Zie ook:

 

Reactie toevoegen

U bent hier