h

Toekomst voor het Franse Gat

19 juni 2023

Toekomst voor het Franse Gat

Foto: Wij Weigeren De Huurverhoging - Veenendaal

Bewoners zien plannen niet zitten.

Aanstaande donderdag (22 juni) neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen voor het Franse Gat. Plannen die op groot verzet stuiten uit de wijk zelf: op de plannen zijn maarliefst 77 zienswijzen ingediend. Ook de SP is kritisch.

Raadscommissielid Tilmann van de Loo gaf in de bespreking van afgelopen week aan, dat hij vreesde dat de ziel uit de wijk gehaald zou worden. Hij vindt het jammer dat er zo rigoureus gesloopt gaat worden: bij renovatie worden woningen minder lang uit de voorraad onttrokken. Bovendien is renovatie duurzamer dan sloop.

Er gaat hoger gebouwd worden, en er komen woningen bij. Maar het aantal betaalbare woningen stijgt niet. De diepe tuinen gaan verdwijnen, en voor veel Franse Gatters is dat een pijnpunt. Zij hebben vaak geen geld voor vakanties, en de tuin is voor hen de plek om de rust te vinden.

Dat er iets aan de wijk moet gebeuren, is al jaren duidelijk. De SP strijdt daar dan ook voor; hand in hand met de bewoners. Maar of deze plannen daarvoor de juiste manier zijn...
... daar is de SP niet van overtuigd.

Reactie toevoegen

U bent hier