h

Beckerman voorgedragen als "Grunning Mate" bij komende verkiezingen

4 september 2023

Beckerman voorgedragen als "Grunning Mate" bij komende verkiezingen

Oud-Veense tweede op SP-lijst

Het in Veenendaal geboren en getogen Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman is voorgedragen om de tweede plaats op de verkiezingslijst van de SP in te vullen. Zij staat daarmee direct onder Lilian Marijnissen, en - als de voordracht wordt geaccepteerd door de leden - mag zij zich haar 'Running Mate' noemen. Of, vanwege haar huidige woonplaats Groningen, 'Grunning Mate'...

Sandra Beckerman staat bekend als het Kamerlid dat zich hard maakt voor de slachtoffers van de bevingsschade in Groningen. Een strijd die haar al in haar tijd als Statenlid in 'het Hoge Noorden' landelijke bekendheid gaf.
Daarnaast is zij ook woordvoerder 'Wonen' in de Tweede-Kamer, en maakt zij zich hard voor goede en betaalbare huizen voor iedereen. In die hoedanigheid komt zij met enige regelmaat terug in Veenendaal; ondermeer als spreker op de Veense Woonbetoging.

Vanavond (maandag 4 september) bespreken de leden van SP Veenendaal de concept-verkiezingslijst en het concept-verkiezingsprogramma. Op zaterdag 23 september worden deze landelijk vastgesteld op het Congres.

Reactie toevoegen

U bent hier