h

SUCCES: Parkeerverbod op de Fokkerstraat

25 september 2023

SUCCES: Parkeerverbod op de Fokkerstraat

Verbetering verkeersveiligheid

Het College van Burgemeester en Wethouders is van plan om een parkeerverbod in te stellen op de Fokkerstraat. Dit is het belangrijkste antwoord op de schriftelijke vragen die de SP stelde over de verkeersveiligheid daar. De SP is bijzonder blij met dit antwoord.

De SP stelde de vragen, omdat ze veel signalen ontvangt over de verkeersveiligheid aldaar. Door onjuist geparkeerde auto's op de rijweg van de Fokkerstraat is het onmogelijk om op een veilige wijze de verkeersstroom kwijt te kunnen. Hierdoor moeten buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs regelmatig zeer onveilige handelingen verrichten om alsnog veilig de weg te kunnen vervolgen.

Met het parkeerverbod zal de doorstroom op de Fokkerstraat enorm verbeteren. Het College is van plan in oktober het definitieve besluit te nemen; daarna is er nog mogelijkheid voor beroep. Na deze formaliteiten hoopt het College zo snel mogelijk het verbod in te stellen.

De schriftelijke vragen waren de eerste vragen die ingediend zijn door de nieuwe SP-fractievoorzitter; Sietse van der Bij.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier