h

Onvrede in het Franse Gat

27 december 2023

Onvrede in het Franse Gat

Foto: AJ Breur

SP ondersteunt actie

Ondanks de regen, die af en toe viel en ondanks de wind, die bij vlagen wel erg fors was, is afgelopen donderdag 21 december de SP-tent weer tevoorschijn gehaald en opgezet op het Bruïneplein, vlakbij het begin van de W.C. Beeremanstraat, waar het wijkteam van Veenvesters een 'koek & zopie' had georganiseerd als jaarafsluiting.

Zelf had de SP die dag geen actie gepland, maar de partij was te hulp geroepen door een groep bewoners uit het Franse Gat, die zich meer en meer opwindt over de gang van zaken. Zij vinden, dat woningcorporatie Veenvesters bij het opknappen van hun wijk niet de juiste keuzes maakt en -wat nog erger gevonden wordt- niet open en eerlijk met de bewoners communiceert en naar hen luistert. Zij zijn bang, dat door de sloop- en nieuwbouwplannen van Veenvesters de wijk zijn karakter verliest en de samenhang en gemeenschapszin uit de wijk verdwijnt.

Foto: AJ Breur

Hoewel eerder die week door de actievoerders in alle woningen van de wijk al een flyer bezorgd was en ze ook de Faceboekpagina “Veenendaal Zuid gaat plat” geopend hebben, was het bezoek aan de stand helaas nog beperkt, waarschijnlijk vooral doordat het weer niet erg meewerkte en ook doordat de voorbereidingstijd eigenlijk te krap was.
Steeds met de hand de tent vasthoudend om wegwaaien te voorkomen hebben de actievoerders (en de aanwezige SP-ers) toch met verschillende mensen gesproken en zo hun zorgen en hun boosheid met belangstellende buurtgenoten en andere belangstellenden kunnen delen.

De start van de actie is gemaakt. De actiegroep zal ongetwijfeld in de komende tijd nog vaker van zich laten horen!

Reactie toevoegen

U bent hier