h

Europa kan stukken beter

8 februari 2024

Europa kan stukken beter

Foto: Jan Breur

Regioconferentie 27 januari

Dit jaar vinden er verkiezingen plaats voor het Europese Parlement; de SP hoopt hier een plekje te bemachtigen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarom stond de Regioconferentie van 27 januari j.l. in het teken van de weg naar Brussel...

Nadat er op lokaal niveau gediscussieerd was over de lijst en het programma (SP Veenendaal en Omstreken deed dit op de ledenbijeenkomst van 15 januari), was het tijd om op regionaal niveau gedachten en ideeën uit te wisselen. Daarom kwamen afvaardigingen van SP-afdelingen uit de regio's Utrecht en Flevoland op zaterdag 27 januari samen in het partijkantoor 'de Moed' in Amersfoort.

Afdeling Veenendaal en Omstreken werd hier vertegenwoordigd door penningmeester Jan van Zwam. Hij is hiervoor door de leden afgevaardigd, en zal dit ook zijn op het congres van 2 maart - waar de lijst en het programma uiteindelijk worden vastgesteld.

Foto: Jan Breur

In het politieke spectrum neemt de SP een unieke positie in als het om Europa gaat. Aan de ene kant zie je partijen die meer en meer nationale bevoegdheden willen overdragen aan 'Brussel'; aan de andere kant zie je partijen die liever gisteren dan vandaag uit de Europese Unie stappen.
De SP is anders.
De SP wil een goede samenwerking op grensoverschrijdende problematiek, waarbinnen de lidstaten een sterk autonoom karakter houden. Bovendien is de EU wat de SP betreft teveel een dienaar van de grote bedrijven; het wordt tijd om Europa ten goede te laten komen van gewone mensen.

Europa kan heel wat socialer dan nu,
Europa kan stukken beter!

Reactie toevoegen

U bent hier