h

SP: Opnieuw onduidelijkheid voor Veense kunst en cultuur is ongewenst

25 mei 2024

SP: Opnieuw onduidelijkheid voor Veense kunst en cultuur is ongewenst

Geen uitstel besluitvorming theater

Dankzij de SP vindt er donderdag toch besluitvorming plaats over het nieuwe theater. Na een zorgvuldige afweging kwam de partij tot de conclusie dat verdere onduidelijkheid onwenselijk is voor de Veense cultuursector. Daarom stemt de SP tegen het uitstel, waar ChristenUnie, SGP en CDA om vroegen.

Doordat de SP de voordelen van beide opties (wel of geen uitstel) wilde wegen was het nog onduidelijk of de behandeling aanstaande donderdag door zou gaan. Tijdens de commissievergadering gaf SP-commissielid Tilmann van der Loo aan beide voorstellen nogmaals met de SP-fractie te gaan bespreken.
Hierop heeft SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij vandaag namens de fractie laten weten dat "Het goed afwegen van de kosten in samenhang met andere belangrijke plannen zoals scholenhuisvesting en het sociaal domein is voor de SP zeker belangrijk. Maar opnieuw uitstel en daarmee onduidelijkheid voor de Veense kunst en cultuur is ongewenst. Tevens is uitstel onnodig omdat de raad en het college ook al op dit moment rekening kunnen en zullen houden met de betekenis van dit besluit voor de de begroting. Daarbij zal de partij afwegen dat een leefbare samenleving ook ruimte bied aan kunst en cultuur en sport, maar dat daaraan ook financiële grenzen zitten gezien er ook op o.a. op gebied van armoede en sociale huisvesting nog te veel te doen is."

Aanstaande donderdag zal hiermee de behandeling van het masterplan voor een nieuw theater doorgang vinden. De partij geeft aan dat de kosten niet onbeperkt op mogen lopen, maar dat het ook erg belangrijk is dat er ruimte is voor vooral lokale kunst en cultuur. Het poppodium terugbrengen en een kleine zaal voor kleinschaligere groepen is hierbij een langdurig actiepunt geweest van de SP. Daarnaast vroeg Tilmann van de Loo tijdens de commissie aandacht voor een mooie buitenruimte voor het theater met een buitenpodium voor het nieuwe theater, wat de mogelijkheid zou bieden om lokale groepen (vrijwel) kosteloos op te laten treden. Maar ook springende waterjuffertjes zouden hierbij in de zomer vertier en verkoeling kunnen brengen. Tevens zocht de partij de samenwerking op met D66 om de mogelijkheden uit te werken om een volledige bioscoop toe te voegen aan de plannen.

Verdere behandeling van de plannen vindt nu dus dankzij de Veense socialisten definitief plaats tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 mei.

Reacties

Goed dat de knoop is doorgehakt, wat bedoelen jullie met waterjuffertjes?
volgens mij zij dat Libelles.?

Reactie toevoegen

U bent hier