h

Eindelijk evenementenbeleid…

13 juni 2024

Eindelijk evenementenbeleid…

Foto: Tilmann van de Loo

... maar zonder oldtimershows

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft Veenendaal een nieuw evenementenbeleid.
Na uitstel, terugtrekken, en een verdaging ivm staken der stemmen, is het document 'Veenendaal blijft verrassen' eindelijk vastgesteld. Helaas is het niet alleen maar goed nieuws wat de klok slaat...

Omdat een aantal voorstellen eindigden in een gelijkspel op 18 april, moest daarover opnieuw gestemd worden op 30 mei. En die laatste stemming heeft ervoor gezorgd dat oldtimershows niet meer mogen in Veenendaal.

Voorkomen verbod - verworpen

In het evenementenbeleid staat namelijk dat evenementen 'met veel uitstoot door verbrandingsmotoren' ongewenst zijn. Dit zou het einde van oldtimershows betekenen. Daarom dienden VVD, Lokaal Veenendaal en SP een voorstel in om deze regel te schrappen.

Op 18 april eindigde dit voorstel in een 16-16 gelijkspel, omdat de fractie van ProVeenendaal niet compleet was. Op 30 mei was ProVeenendaal wel compleet en zorgde dat het voorstel met 17-16 sneuvelde.
En met het sneuvelen van het voorstel, sneuvelden dus ook de oldtimershows.

voorstel

Geluidsnormen

Verder had de SGP nog een voorstel over de geluidsnormen, dat op 18 april was gestrand in een gelijkspel. De Staatkundig Gereformeerde Partij wilde dat het geluid op een andere wijze werd gemeten dan in het evenementenbeleid stond vermeld. Op 30 mei bleek er geen meerderheid voor deze wijziging.

Datzelfde geldt voor een voorstel van het CDA. De christendemocraten stelden voor het geluid op twee verschillende manieren te meten, om zodoende het verschil in kaart te brengen. Ook voor dit voorstel was op 30 mei geen meerderheid.

Reactie toevoegen

U bent hier