h

EERLIJK WAAR

13 november 2015

EERLIJK WAAR

Op de hoek passage / Tuinstraat is een nieuwe winkel: Eerlijk Waar!!
De winkel is ontstaan vanuit initiatief van Wim Bakker, zijn vrouw Mieke Postma en een groot aantal vrijwilligers. Wim Bakker  is één van de motoren achter Veenendaal Fairtrade  gemeente, waar de Wereldwinkel Veenendaal  de opdracht voor heeft gekregen van de gemeente Veenendaal.

Het doel van fairtrade gmeente is om de consumenten voor te lichten over producten die tegen een  eerlijke beloning te koop zijn en waar geen  kinderen aan gewerkt hebben.

Maar Wim wilde meer. En vanuit die wens is Veenendaal4Fair ontstaan. De Stichting die zich bezighoudt  met ecologische, biologische, duurzame en energiebesparende producten.
Veenendaal4Fair helpt door workshops en voorlichtingsbijeenkomsten de verbinding te maken tussen de ondernemer en de consument. De winkel Eerlijk Waar  is daar een middel voor.

In de winkel kan je leuke authentieke cadeautjes kopen, die op een eerlijke manier gemaakt zijn en waarvan je weet waar en waarvan het gemaakt is.
Ook is er een info-balie waar je voorlichting kunt krijgen over bijvoorbeeld wie eerlijke kleding produceert en waar je die kunt kopen.
Al met al een leuke winkel om eens binnen te stappen om iets leuks te kopen en/of om een (h)eerlijk kopje koffie te drinken.

Mocht het initiatief je aanspreken en wil je er als vrijwilliger aan de slag; dan kan je er ook naar binnen gaan. Er is namelijk behoefte aan mensen die kunnen uitzoeken waar de producten vandaan komen.


Foto: Jan Breur

Veenendaal4Fair-initiatiefnemer Wim Bakker was eerder dit jaar gastspreker op onze bijeenkomst op 1 Mei. Hier sprak hij over de Fairtrade Gemeente.


Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier