h

Leuzen - XLIII

7 december 2015

Leuzen - XLIII

Leuze nr. 43

DE LIEFDE KAN NIET VAN EEN KANT KOMEN.
PARICIPATIE OOK NIET.


Mylèn heeft hersenletsel en zij schrijft het volgende:

“Ik heb een leuk leven. Ik heb een vriend, ik heb een baan, ik doe naast mijn baan vrijwilligerswerk. Ik werk bij een speelzaal. Ik begeleid iemand met een beperking. Ik doe genoeg dingen naast mijn werk die ik leuk vind. Daar gaat het uiteindelijk om, dat je dingen doet die je leuk vindt. Jij kan wel deelnemen aan de maatschappij, maar de maatschappij moet ook participeren in ons. Participatie komt van beide kanten.”
(uit: de Brein scheurkalender 2016)

Participatie moet van twee kanten komen... Maar daar schort het nogal eens aan.

  • Omdat bijvoorbeeld de overheid de crisis met bezuinigingen "bestrijdt", is de werkloosheid fors toegenomen.
  • Omdat het UWV vindt dat vrijwilligerswerk de sollicitatieplicht in de weg staat, staan er werklozen duimendraaiend aan de kant.
  • Omdat de tweede kamer heeft ingestemd met de verhuurdersheffing, rijzen de huurprijzen de pan uit en is het vinden vaneen betaalbare huurwoning bijna als een speld in de hooiberg.
  • Omdat er in 2006 besloten is dat de zorg vermarkt gaat worden, heeft één op de vijfenveertig burgers een betalingsachterstand bij zijn zorgverzekeraar.

Ik kan nog wel even doorgaan. Participatie kan alleen als je daar de middelen voor hebt. Laten we daar onze schouders voor onder zetten, zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier