h

Blog Baukje Hiemstra

28 december 2015

Leuzen - XLVI

De laatste Leuze van het jaar...


IN SOLIDARITEIT
SCHUILT OOK EIGENBELANG

(naar Frans Timmermans)


Lees verder
26 december 2015

Weerloos.

Kerst is, in de christelijke traditie het feest van het kind. Een kind staat voor de weerloosheid, onbevangenheid en de kwetsbaarheid.
Christenen geloven dat ruim 2000 jaar geleden mensen uit de hoogste en laagste kringen, koningen en herders dit kind gingen vereren.

Lees verder
22 december 2015

Bedankt!

GELD VAN DE ZORG BLIJFT VOOR DE ZORG

Het afgelopen jaar is er, door hard te bezuinigen, geld voor de zorg over gebleven. In plaats van dit in een zorgspaarpotje te stoppen, verdween dit geld op de grote hoop. Hier is onder andere het parkeerbudget mee aangevuld.

Lees verder
21 december 2015

Leuzen - XLV

Leuze nr. 46

 

Veenendaal...

STAD MET EEN HART

 


Lees verder
17 december 2015

Werkstraf

Foto: Baukje Hiemstra
“Kom er even in”, zegt ze. “En neem me niet kwalijk dat ik de pyjama nog aan heb. Ik voel me niet zo lekker. Ik lag eigenlijk de hele dag op bed. Maar ik wil de handtekening zetten. Dus ben ik nu even op.”
Ik kom mee naar binnen en aan tafel vertelt ze haar verhaal...
Lees verder
14 december 2015

Leuzen - XLIV

Leus nr. 43:

Zelfredzaamheid
is een
illusie...

Zelfredzaamheid is grotendeels een illusie, was het commentaar van één van de geïnterviewden van het grote buurtonderzoek van de NRC.
Dit in tegenstelling tot wat WMO-wethouder Marieke Overduin, in ons Novemberdebat als mantra had: “De mensen worden gelukkiger zonder overheid.”
Dit illustreert de enorme kloof tussen de politiek en de burgers.

Lees verder
13 december 2015

SCHANDE!

Gisterochtend fietste ik over de Pionier langs de Ellekoot. Mijn oog viel op een reclamedoek op een aanhanger.  De reclame roept ons op om levensmiddelen te kopen voor de voedselbank.

Foto: Baukje Hiemstra
Lees verder
7 december 2015

Leuzen - XLIII

Leuze nr. 43

DE LIEFDE KAN NIET VAN EEN KANT KOMEN.
PARICIPATIE OOK NIET.


Lees verder
3 december 2015

MEER MARKT, MINDER OVERHEID????

Het adagium van het neo liberalisme is dat de markt het werk moet doen en dat de overheid zo weinig mogelijk bemoeienis ermee moet hebben. Markt betekent concurentie en daardoor worden producten goedkoper.

Een voorbeeld daarvan is de wet die in 2006 van kracht is gegaan, die wil dat wij als burgers ons eigen zorgverzekeraar moeten kiezen. Nu is kiezen wel een groot woord, want de zorgverzekeringen zijn gereduceerd tot een paar giganten. Maar toch, we mogen kiezen.

Lees verder
1 december 2015

De vijfhonderd gepasseerd!

Foto: Baukje Hiemstra
Hoewel we het druk hebben gehad met een studieweekend en met  het congres, zijn we er als kleine kerngroep toch in geslaagd om in een paar weken tijd meer dan vijfhonderd handtekeningen binnen te halen voor onze petitie OORMERK ZORGGELD.

Op onze bezoeken aan de seniorenappartementen tekenden negen van de tien mensen de petitie. En werden we door velen bedankt voor onze inzet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier