h

MEER MARKT, MINDER OVERHEID????

3 december 2015

MEER MARKT, MINDER OVERHEID????

Het adagium van het neo liberalisme is dat de markt het werk moet doen en dat de overheid zo weinig mogelijk bemoeienis ermee moet hebben. Markt betekent concurentie en daardoor worden producten goedkoper.

Een voorbeeld daarvan is de wet die in 2006 van kracht is gegaan, die wil dat wij als burgers ons eigen zorgverzekeraar moeten kiezen. Nu is kiezen wel een groot woord, want de zorgverzekeringen zijn gereduceerd tot een paar giganten. Maar toch, we mogen kiezen.

Helaas, al gauw is gebleken dat er flink wat mensen hun zorgpremie niet betaalden. Dus kwam er in 2007 een Wet Versterken Incasso.

Helaas, dat was niet afdoende. Dus kwam er in 2009 de Wet Verbetering wanbetalersmaatregelen.

Ondertussen is er een heel nieuwe bedrijfstak ontstaan, die mensen helpt of straft om toch maar de zorgpremie te betalen. Denk aan gemeentelijk ingrijpen, de schuldhulpverlening en de acties van de zorgverzekeraars zelf. Meer markt, MEER OVERHEID dus!!!!

En echt, het werkt niet; Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft aangegeven dat eind 2014 één op de vijfenveertig volwassenen bij de zorgverzekering een wanbetaler is.

De kosten voor het controleapparaat zijn 25 miljoen, ondertussen is tot en met juni 2015 225 miljoen aan niet te innen zorgpremies afgeboekt.
En eind juni was het totaal van openstaande onbetaalde zorgpremies 1.013.963.000 euro of wel schrijve: één miljard dertienmiljoen negenhonderddrieënzestigduizend euro.

Daar doen we het voor.

Gelukkig is er een  prima alternatief: MINDER MARKT, MEER SAMENWERKING!!!! Het plan van Renske Leijten.

Foto: SP / sp.nl

TEKEN OOK DE PETITIE:
OORMERK ZORGGELD

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier