h

Werkstraf

17 december 2015

Werkstraf

Foto: Baukje Hiemstra
“Kom er even in”, zegt ze. “En neem me niet kwalijk dat ik de pyjama nog aan heb. Ik voel me niet zo lekker. Ik lag eigenlijk de hele dag op bed. Maar ik wil de handtekening zetten. Dus ben ik nu even op.”
Ik kom mee naar binnen en aan tafel vertelt ze haar verhaal...

“Ik ben eenennegentig jaar. Mijn man heeft altijd hard gewerkt en we hadden het goed. Zo nu en dan konden we op vakantie en zo af en toe gingen we eens uit. Naar het theater of naar de bioscoop. Toen mijn man een paar jaar geleden ziek werd, heb ik tot aan het einde toe voor hem gezorgd. En dat kostte veel geld hoor! Maar dat doe je. Daarvoor ben je getrouwd. Nou heb ik zelf zorg nodig. Een paar uurtjes in de week komt er iemand mij helpen. Het kost me heel veel geld. Elke maand kom ik tekort. Ik ben zo boos dat het geld waar wat voor de zorg bestemd is, gewoon maar naar de parkeergarages gaat. Ik heb zelfs een brief geschreven. Kijk, dit is het kladje.”

Ze overhandigt me een beschreven envelop. Ik lees:

CDA, SGP, CU. Waar blijven de andere partijen?? enz. Wij als inwoners van Veenendaal dachten dat ons geld en belangen in goede handen was. Maar wat blijkt, dat een stel raadsleden het geld dat ze ontvangen hadden voor de uiterst kwetsbare mensen  het gat mee gestopt, waar ze zelf de schuld aan hebben voor tekort parkeergeld en verlies in het centrum. Gestolen dus van de mensen die er recht op hebben.
Deze mensen die gestolen hebben verdienen een werkstraf, door iedere week een dag te gaan werken bij deze kwetsbare mensen. En de opbrengst geven waar het voor nodig is, totdat het bedrag is terug betaald. Wij moeten sinds 2015 maandelijks betalen voor een opgelapte rolstoel, postoel die stuk is, enz. We betalen ons blauw. Ik ben er heel boos van en onbegrijpelijk.
Hebben ze geen gevoel???

Haar ogen schieten vuur als zij haar handtekening zet   onder de petitie OORMERK ZORGGELD.

TEKEN HIER DE PETITIE

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier