h

De oranje tent

5 augustus 2016

De oranje tent

Foto: Baukje Hiemstra

"Kijk oma, een oranje indianentent." We naderen het zwanenbruggetje in het Sonsbeekpark in Arnhem. Zo snel als haar kleine beentjes haar kunnen dragen rent mijn kleindochter er naar toe. Haar broers er achteraan. En weg zijn ze. Verdwenen in de tent.

Het is een grote tent. Hij is huizenhoog en steekt fleurig af tegen het groen van de oude bomen. En fier bovenin waait een blauwe vlag met allemaal sterren.
Als ik dichterbij kom, zie ik dat deze vrolijke tent gemaakt is van zwemvesten.

Zwemvesten die gevonden zijn aan de Griekse stranden en nu aan de waterkant in Sonsbeek tot een grote stervormige tent zijn opgebouwd. Ik probeer de onderste rij vesten te tellen. Maar dat lukt me niet, zoveel zijn het er.

De stervorm van de tent doet denken aan de ster in  in de vlag van zowel Europese Unie als van die Syrië en de zwemvesten zijn  een symbool voor veiligheid.

Wat zou er met al die dragers van de vesten gebeurd zijn? Waar zouden ze gebleven zijn? Hebben ze met die vesten veiligheid gekocht? Zouden ze de veiligheid van hun zwemvest omgeruild hebben voor de veiligheid in Europa?
Zouden ze tevergeefs vertrouwd hebben op de veiligheid van hun zwemvest? Zouden ze tevergeefs vertrouwd hebben op de veiligheid van Europa?

Al die vragen komen daar in die oranje tent bij mij naar boven.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier