h

Groen alleen voor de poen?

29 april 2017

Groen alleen voor de poen?

Foto: SP Veenendaal

In 2050 zullen de mensen met de lage inkomens 17% van hun inkomen besteden aan energiekosten.
De rijksten slechts 5,7%
Terwijl deze laatsten twee keer zoveel stroom gebruiken, veertien keer zoveel kilometers rijden en 50% meer gas verbruiken.

Dit gebeurt als de twaalf aanbevelingen van een aantal hoogleraren, gedaan aan de formerende partijen serieus worden genomen. Zij stellen onder anderen voor om de belasting op milieu fiks te verhogen. Denk dan bijvoorbeeld aan de kolencentrales en de benzineauto’s.

Tijdens de verkiezingscampagne heeft Emile Roemer al gewaarschuwd dat GroenLinks te snel wil met de verduurzamingen en dat ze daardoor een grote groep mensen niet mee kan nemen.

Jesse Klaver gaf in diezelfde periode ook al een waarschuwing af. Hij was erg ongeduldig en hij heeft zaken liever gisteren geregeld dan vandaag.
Hopelijk komt hij op tijd tot inkeer. Want als de aanbevelingen ter harte worden genomen, is GroenLinks binnenkort alleen nog maar Groen.

Als SP kiezen wij, ondanks het feit dat verduurzaming ook voor ons een belangrijk onderwerp is, voor de geleidelijke weg, waarin alle burgers meegenomen kunnen worden in de ontwikkelingen.
Want groen mag niet alleen maar gunstig zijn voor mensen met poen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier