h

Leuze CXX

5 juni 2017

Leuze CXX

SO YOU THINK YOU CAN LOVE ME

AND LEAVE ME To DIE?


"Ik kan gewoon niet meer….. Ik wil dood, maar ik durf niet."
Dit schreef een chronisch zieke vrouw. Zij zit sinds 2009 in de schuldsanering en moet al jaren rondkomen met €600,00 , waarvan de vaste lasten zoals de huur en de ziektekostenverzekering nog betaald moeten worden.*

Dezelfde dag dat ik deze hartenkreet las, stond het bericht in de krant dat Nederland een begrotingsoverschot heeft van meer dan 8 miljard euro. Dit overschot zal de komende jaren verder uitgroeien.
Bij dit bericht prijkte een foto van een blije Jeroen Dijsselbloem.Door zijn kennis en vaardigheden en toewijding had hij Nederland toch maar mooi uit de crisis geholpen.
(Als je alleen vooruit kijkt, kun je trots zijn op je prestaties, Dijsselbloem. En dan mag je jezelf best op de borst kloppen. Maar kijk eens achterom. Kijk eens wat voor puinhopen dat bezuinigingsbeleid van jouw en je kompanen heeft achtergelaten. En kijk eens wie daar vooral de slachtoffers van zijn?
Dat zijn de zwakken in de samenleving: de laagopgeleiden, de zieken en de ouderen! Veel van deze mensen zijn tot op de laatste drup toe uitgeknepen
.)

Afgelopen weken heeft SP Veenendaal een onderzoekje gedaan bij de gebruikers van de WMO.
Eén van de vragen ging over de eigen bijdrage. Er waren veel mensen die geen eigen bijdrage hoefden te betalen. Dit omdat zij financieel niet in staat waren hun huishoudelijke hulp op één of andere manier te bekostigen.
Van deze groep zijn er mensen die in de schuldhulpverlening terecht zijn gekomen.
Mensen, die net als de vrouw hierboven beschreven, het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Mensen die jarenlang elk dubbeltje moeten omdraaien, voor ze het uit durven te geven.
Mensen die het gevoel krijgen alsof ze geen bestaansrecht hebben.

Yolande de Meer wil graag met de mensen die gebruik maken van de WMO in gesprek om zo elkaars ervaringen te delen. Worden ze goed ondersteund door de gemeente? Wat hebben zij gemerkt van de verlaging van de eigen bijdrage? Hebben zij nog ruimte in hun uitgavenpatroon?
Samen met SP Veenendaal organiseert Yolande zaterdagmiddag 10 juni om 15.00 uur een gezellige bijeenkomst met (gratis) koffie /thee en cake om samen in gesprek te gaan.
De middag is in het dienstencentrum de Duivenwal.

Foto: Koffie, Cake & WMO

(*bron: delangemars.nl)

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier