h

Ritalin voor € 10,00 per pilletje!

11 oktober 2018

Ritalin voor € 10,00 per pilletje!

Foto: Baukje Hiemstra

Wij waren erbij; Tilmann en ik! Maandagavond 8 oktober organiseerde de bewonerscommissie Holle Kamp een avond over drugsoverlast.

Anton Selman, een deskundige op drugsgebied, vertelde wat drugs zijn. Niet meer dan een middel dat bewustzijn veranderd. Je hebt verdovende-, stimulerende en geestverruimende middelen. Zoals coke en heroine, weed e.d.

Maar ook  alcohol, koffie en medicijnen zijn drugs. Ritalin dus ook. Ritalin helpt je bij de concentratie. Vooral veel mensen met ADHD gebruiken het. En heel veel studenten kopen het van hen als ze voor een toetsweek zitten. Wel voor wel €10,00 per pilletje.. Een stagiaire vertelde me dat het op zijn school gewoon rond gaat. Ik heb dat met verbijstering aangehoord.

Maar het ging die avond over drugsoverlast. Wat is dan de overlast, als mensen er een beetje duf of actief of dromerig van worden.
Politieagent Jos de Wingerden wilde het vooral op de vervuiling gooien. Hij had deze week net een paar tieners van 14 jaar betrapt op twee dozen lachgas. Het bezit is niet verboden. Maar de politie gaat wel met de ouders van deze tieners in gesprek.

De bewoners van de van de Hollekamp hadden andere klachten. Er werd tot diep in de nacht gedeald en gehandeld in de woonwijk. Auto’s rijden af en aan. Het gevoel van onveiligheid neemt toe. En de politie doet er zichtbaar niets aan, ondanks de vele klachten.
Een bewoner werd zelfs geïntimideerd en bedreigd. Er werden stenen door de ramen gegooid, auto’s vernield en met de dood gedreigd.

De politie erkent dat deze klachten er zijn. Zij zijn bezig met dossiervorming. Want zonder een goed dossier kan het Openbaar Ministerie niets beginnen. Achter de schermen gebeurt dus genoeg.
Twee dames van de gemeente Veenendaal, die belast zijn met veiligheid wisten te vertellen dat de gemeente bezig is met een nieuw Integraal Veiligheidsplan, waarin drugsoverlast een prioriteit krijgt.

Maar de gemeente en de politie kunnen het niet alleen. Ze hebben onze hulp nodig. Ziet u verdachte situaties dan kunt u die melden bij veiligheid@veenendaal.nl of bij meld misdaad anoniem.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier