h

Een avondje met Lilian

29 augustus 2019

Een avondje met Lilian

Foto: SP Veenendaal

Dinsdagavond 27 augustus was Lilian in Amersfoort. Wij waren er ook.
Wij zijn Tilmann, Sietse, Toke en ik, de afvaardiging van SP Veenendaal.
Samen met zo’n pakweg 100 andere belangstellende leden uit de regio Utrecht spraken we over onze partij.

"Wat is er mis gegaan? Waar staan we? Waar gaan we naar toe?"
Dat waren de vragen die Lilian aan ons voorlegde en die in alle openheid en eerlijkheid besproken werden. Iedereen was het er wel mee eens dat de uitgangspunten van onze partij staan als een dijk. Daar valt niet aan te tornen.

Bij de SP draait het niet om de winst voor de aandeelhouder en  ook niet om persoonlijk gewin. Bij de SP draait het om de mensen. Om respect voor wie je bent en om eerlijke kansen voor iedereen. Bij de SP draait het om SAMEN leven. En daar zijn we trots op!

Het is alleen de vraag of we deze boodschap wel goed uitdragen. De beeldvorming is vaak dat de SP voor de zwakkeren in de samenleving is. Terwijl we juist een brede volkspartij willen zijn. Wij zijn er niet alleen voor de mensen met een te kleine portemonnee. We zijn er ook voor mensen met een brede beurs, die vinden dat de welvaart eerlijker verdeeld kan worden.

Foto: SP Veenendaal

Waar we nu soms wat verontwaardigd overkomen las er door onrecht aan de kaak gesteld wordt, kan dit specifieke verhaal  beter worden uitgedragen op een positieve toon en met  alternatieve voorstellen. Want als de SP ergens goed in is, dan is het dat we met beide benen in de maatschappij staan. Dat we heel goed weten wat er speelt en dat we daar de heel, heel vaak de juiste  conclusies uit trekken.

De vraag is alleen: Hoe brengen we dit verhaal van de menselijke maat en  SAMEN leven  aan de man. Wel, dat bepalen we met zijn allen. Lilian heeft in de zomer zeven keer in verschillende regio’s zo’n avond georganiseerd.
En de uitkomst van deze avonden horen we op het partijcongres.
Op naar 14 december! Op naar het congres!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier