h

Een gewaarschuwd mens…

7 oktober 2019

Een gewaarschuwd mens…

Foto: Baukje Hiemstra

De herfst is weer aangebroken. De wind blaast het blad in de goten en de regen slaat naar beneden. Tijd om de goten schoon te maken.
Er zijn dakdekkersbedrijven die hier hierin een goed belegde en onverdiende boterham in zien. Regelmatig bellen mannen aan bij de huizen  of ze voor vijftien euro de goot mogen schoonmaken.

Zowel de goten voor het huis  als achter. Een redelijke prijs, waar  mensen het wel voor willen laten doen.

Zij doen dit in opdracht van dakdekkersbedrijven  uit een andere plaats dan Veenendaal en waarvan het adres moeilijk te achterhalen is.  En er schuilt een addertje onder het gras. 

Er zijn ons hierover  verschillende verhalen ter ore gekomen:
Zodra de opdracht binnen is de dakdekker op afspraak langs komt en de ladder opklimt, ontdekt hij iets vreselijks.
Bijvoorbeeld dat de vogels de dakisolatie gebruiken voor nestmateriaal. In de goot is het  een enorme ravage. Er 'moet' direct gehandeld worden, anders 'lopen de kosten uit de hand'.
Of: 'Mevrouw, meneer, er zijn een paar dakpannen kapot. Hebt u op zolder nog geen lekkage gehad? Nee? Dan hebt u geluk gehad, dat de wind tot nu toe gunstig stond. Maar het is echt belangrijk dat dit probleem nu opgelost wordt. Anders hebt u straks een enorme schade. Er lopen op zolder elektriciteitsleidingen. En u weet, water en elektriciteit gaan niet samen.'
Met intimiderend en dwingend gedrag sleept de dakdekker dan een opdracht binnen van € 500,00 voor klus van nog geen half uur, waar u niet om gevraagd hebt en die u niet kunt controleren op de noodzaak ervan.

Als mensen aan uw deur komen met de vraag of zij uw goot mogen schoonmaken, dan weet u het. 
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier