h

Praatjes vullen geen gaatjes

20 juni 2020

Praatjes vullen geen gaatjes

Onlangs zijn de SP'ers Sietse van der Bij en Yolande de Meer op gesprek geweest bij de directeur van Patrimonium. Zij hebben daar onder anderen gevraagd of Patrimonium geen huurverhoging wil invoeren.
Immers volgens het Nibud heeft rond de vijftig procent van de huurders problemen met het betalen van de huur. En ten gevolge van de Corona zal dit aantal alleen maar stijgen.

Volgens de directeur van Patrimonium heeft zij in Veenendaal deze geluiden niet gehoord. Mochten mensen wel problemen krijgen, dan kunnen zij contact opnemen met Patrimonium. Dan zullen zij financieel geholpen worden. Maatwerk heet dit!

Hoe ziet dat maatwerk er dan uit?
Een van de brievenschrijvers over de huurverhoging omschreef dit als:
"Ze willen helemaal niks doen en schepen je af met een mooie brief waarin staat dat, als je door corona in de problemen zit,je  meteen actie moet ondernemen. Als je dat dan doet moet je eerst 5 weken wachten op antwoord en uiteindelijk willen ze je zo snel mogelijk met een ander verhaal de mond snoeren."
Hij is door de Coronacrisis werkloos geworden, zijn vriendin heeft een Wajonguitkering. En het kost hem moeite om rond te komen. Na een aantal keren te hebben gebeld naar Patrimonium, kreeg hij uiteindelijk een betalingsregeling aangeboden.
"Daar heb ik niks aan", schreef hij. "Want zo bouw ik alleen maar schuld op."

Maar Patrimonium was niet te vermurwen. Er zijn zoveel mensen die in dezelfde situatie zitten en met dit probleem bij hen aankloppen. Aan huurbevriezing kunnen ze niet beginnen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier