h

Op campagne

1 maart 2021

Op campagne

Foto: SP Veenendaal

Op 15, 16 en 17 maart zijn de verkiezingen.
Als oprechte SP'ers gaan we daarvoor het liefst de straat op om campagne te voeren. In deze coronatijd gaat het een beetje anders.
Via de (sociale) media delen we berichten. We hebben coronaproof straatacties, waarbij we de 1.50 meter niet uit het oog verliezen en we brengen duizenden flyers bij de mensen.
Onze boodschap is: een EERLIJK land; EERLIJKE zorg; EERLIJK inkomen; EERLIJK wonen; en een EERLIJKE overheid.

Als liefhebber van flyeren kom ik in veel verschillende wijken in Veenendaal. Zo liep ik afgelopen week in een arbeiderswijk. Kleine woningen in blokken van acht. De straten vol  geparkeerd met kleinere wat oudere auto’s. Tuinen vaak vol gelegd met tegels en weinig openbaar groen.

Ook kwam ik afgelopen week in de wijk waar de wat hoger opgeleide mensen wonen.  Veel goed onderhouden huizen met zonnepanelen en met een eigen oprit. Daar stonden vaak twee auto’s.
Een wat grotere elektrische wagen en een goed onderhouden middenklasser. Deze mensen hadden het goed voor elkaar.
En ik gun het hen van harte.

Toch wringt ergens de schoen bij mij.
Dan denk ik aan  een kennis.
Hij heeft een eigen bedrijf en verdient bakken met geld. Zijn dochter werkt ongeveer 10 uur per maand voor hem. Zij rijdt in een bedrijfswagen, een gesubsidieerde Tesla. En zij laadt haar auto op met de door de overheid gesubsidieerde zonnepanelen.
Subsidies die door de belastingbetalers, dus ook door de mensen in de arbeiderswijken met hun slecht geïsoleerde huizen wonen, worden opgebracht.

Zegt u het maar, is dat EERLIJK?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier