h

Bezoek aan de voedselbank

1 december 2022

Bezoek aan de voedselbank

Afgelopen woensdag heeft een groepje SP'ers samen met mensen van GroenLinks en de PvdA de voedselbank bezocht. Het was even zoeken, want de voedselbank was goed verstopt aan de Gilbert van Schoonbeekestraat.

"Dat is juist heel ideaal aan deze lokatie. Zo kunnen we de privacy van onze klanten zo goed mogelijk waarborgen." vertelde een bestuurslid. "De meeste mensen schamen zich er namelijk voor dat ze van de voedselbank gebruik moeten maken. Want als dát moet, leef je zelfs nog onder het bestaansminimum. Het mooie van deze lokatie is ook dat we in een gebied zitten, waar veel van onze klanten wonen. Voor de voedselbank is dit echt de ideale plek."

We werden rondgeleid.

Boven is de kledingbank.
Vrijwilligers sorteren daar de binnengekomen kleding. "We zijn wel kieskeurig wat dat betreft," sprak een vrijwilliger. "Juist op kleding. Er is bij onze klanten al schaamte genoeg. Wij willen niet dat zij verwassen en kapotte kleding dragen. Dat werkt zo stigmatiserend "

Beneden is de voedselbank. Met een versafdeling en een houdbare afdeling. De voedselbank en de kledingbank werken met een puntensysteem.Hoe groter het gezin, des te meer punten krijgt de klant. Alle artikelen hebben een puntenwaardering. Zo kunnen de klanten zelf een keuze maken voor wat zij nodig hebben.
De goederen krijgt de voedselbank van supermarkten, die hun onverkochte versproducten schenken. Het wordt wel steeds minder. Supermarkten kopen scherper in en vaak kunnen onverkocht verse artikelen ook gerecycled worden.

Een andere bron van inkomsten zijn  de weldoeners. Mensen die maandelijks voedsel komen brengen of die geld doneren. De laatste maand hebben veel mensen de €190,00 energietoeslag aan de voedselbank geschonken. Zo zie je maar, de solidariteit is de wereld nog niet uit!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier