h

Maak je dromen waar!

23 december 2022

Maak je dromen waar!

Foto: Veenendalers voor Vrede

Een waargebeurd kerstverhaal.

Ze wonen in de Fluiterstraat, Jan en Jannie. Naast het gebouwtje van het Leger des Heils. Vaak bellen bezoekers van het Leger des Heils bij hen aan, in de veronderstelling dat zij de beheerders zijn. Ze worden dan gastvrij binnengelaten en mogen een bordje mee eten. Dit geven ze dan even door aan de officier en zo ontstaat er een hechte band tussen de twee buren.

Als op een dag de officier van het Leger des Heils vertelt dat er een fusie met Ede op stapel is, vraagt Jan of ze aan hen willen denken als het gebouwtje verkocht wordt. Jan heeft vanaf het moment dat zij in de Fluiterstraat gingen wonen,  gevoeld dat het gebouwtje van het Leger des Heils voor hem bestemd was. Dat hij daar iets mee moest. Een sociaal project opzetten.
Helaas, voordat de officier hier ook maar iets van kan meedelen aan zijn baas, is het gebouwtje al verkocht.
Jan en Jannie  krijgen van de nieuwe eigenaar nog wel de kans om het te kopen, maar de prijs is zodanig opgedreven dat het hen op geen enkele manier lukt om de viereneenhalve ton bij elkaar te krijgen.

De droom van Jan lijkt uiteen te spatten. En diep teleurgesteld proberen ze verder te gaan met hun leven. Jan zoekt steun bij een cursus 'Omgaan met teleurstellingen', maar dat biedt geen soelaas.
Jannie ziet een cursus 'Dromen Waarmaken'. Daar gaan ze naar toe.
Daar wordt gevraagd wie zijn droom op het podium wil vertellen. Jannie loopt naar voren en doet haar verhaal. Dan vraagt de cursusleider in de zaal wie Jannie wil helpen.
En spontaan gaat een man staan en zegt dat hij dat kan.

Zo is het gebeurd dat Jan en Jannie nu de trotse gebruikers zijn van Onder Ons. Hier nodigen zij mensen uit, die weinig te besteden hebben, eenzaam zijn en lotgenoten zoeken Samen met achtentwintig vrijwilligers brengen zij een beetje licht en warmte in de levens van deze mensen.
Samen, zegt Jannie. Want alleen gebeurt er niks, samen kan er heel veel!


In 'Onder Ons' werd de Vredesmars 2022 van Veenendalers Voor Vrede afgesloten.


ZIE OOK:
Gedichten:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier