h

Verkiezingsavond. En nu verder...

18 maart 2017

Verkiezingsavond. En nu verder...

Foto: Jan Breur

De dag van de verkiezingsavond  had ik kriebels in mijn buik. Je weet wel die kriebels die je hebt op de dag en de avond voor je verjaardag als je jong bent. Echt jong. Vanaf een jaar of 18 wordt het te hard minder en als je zo als ik 48 bent is de kriebel wel een beetje  weg voor je verjaardag.  Maar nu was hij er weer - en niet voor mijn verjaardag, maar voor de verkiezingsavond. Dat gevoel van: het gaat ergens over en het kon wel eens heel spannend worden.

Dit jaar konden we  ons in Nederland zelfs verheugen in de aandacht van buitenlandse media als het ging om onze verkiezingen. Er werd naar ons gekeken: want is dit dan het land waar populisme ging zegevieren? Gaat Nederland overstag voor de Dutch Trump? Zou Geert Wilders de macht grijpen? Zelf was ik daar niet zo erg bang voor.  Niet dat Wilders de macht zou grijpen. Waar ik wel bang voor ben is dat het populisme geadopteerd wordt door andere partijen en in een net jasje verpakt wordt. Zie ook de afbeelding over rechtsstatelijkheid, onder aan dit blog.

Foto: Enna van Duinen

Ook dat wordt opgepakt door de buitenlandse media. En hoewel de verkiezingen succesvol waren voor onze  vrienden van GroenLinks, en wij als SP de grootste linkse partij van Nederland zij,n en ook in Veenendaal de grootste linkse partij, zijn was er natuurlijk groot verlies op links als geheel. Dat moeten we onder ogen zien en dan moeten we iets mee.

Onze koers staat vast. Als lokale SP Veenendaal blijven wij in gesprek met mensen, zullen jullie ons overal tegen komen en blijven wij het het gedachtegoed van de SP verkondigen. Geloof in eigen kracht en luisteren naar mensen. Samen sterk. Samen de positieve verandering vorm geven!


Signaleringen per partijprogramma

'Rechtsstatelijkheid' - 2017

Foto: Onbekend / Twitter

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier