h

Scholing

9 mei 2017

Scholing

Foto: Enna van Duinen

De SP is geen gewone politieke partij; wij zijn een activistische socialistische beweging. Dat betekent dat we kiezen voor een andere benadering van onze wetgevende macht; Niet van boven opgelegd aan de mensen, maar juist vanuit de mensen gezamenlijk doorgevoerd naar de raad en de regering. Dat betekent in de praktijk dat wij, in tegenstelling tot andere politieke partijen, het hele jaar contact hebben met de bewoners van onze gemeente, of ons land. Daarin ligt namelijk de basis van ons beleid. Wat speelt er, hoe kunnen we de mensen helpen door middel van de politiek hun doelen te bereiken?

De deur van onze fractiekamer staat dan ook open, en we horen graag wat er speelt in uw buurt of uw leven en daar waar mogelijk zullen we helpen actievoeren, mobiliseren en veranderen.

Er is binnen de SP een groot assortiment aan scholingen, daar hebben we zelfs een bureau voor. Afgelopen zaterdag zijn Baukje (voorzitter) Ary Jan en ik, (beide ondersteuners van de fractie) naar de scholing “ lokaal bestuur” geweest. Hiervoor togen wij naar de Moed, het hoofdkantoor van de SP in Amersfoort. We waren daar met rond de dertig SP'ers uit de regio die overwegen om zich verkiesbaar te stellen als raadslid, of die taak al vervullen. Voor de lokale bestuursleden is het leerzaam te weten waar raadsleden tegenaan lopen en wat er van hen verwacht kan en mag worden.

Nils en Pim, beide raadslid en gepassioneerde leden van het opleidingsteam nemen ons deze eerste van de 6 (zater)daagse opleiding mee langs een stukje geschiedenis van de staatsinrichting. Dan de geschiedenis van de SP in de raad (dit met een voorlezing uit het boek 'Het geheim van Oss' van Kees Slager) en verschillende interactieve onderdelen.

Baukje kreeg complimenten voor haar voorbereide speech, en in de middag voerden we een debat tussen 5 aangewezen vrijwilligers. Ik ben de winnaar, democratisch gekozen door de aanwezigen en als prijs krijg ik het eerder besproken boek van Kees Slager.

De dag vloog om. Het was inhoudelijk, gevarieerd en leerzaam! Ik merkte dat ik met (nog) meer energie weg ging als ik gekomen was. En clubliefde.  Fijn om weer bevestigd te krijgen dat ik niet bij 'zomaar een club' zit. Ik ben trots dat ik me SP'er mag noemen. En realiseer me dat je dan veel waar te maken hebt! Maar daar heb je deze fijne groep mensen voor die achter je staan. Lokaal en landelijk. Solidair. Dat zijn wij. Geen pluche plakkers, maar straat vechters. Vechten tegen onrecht. “Overal waar onrecht is trekken wij ten strijde,” is dan ook het motto van de lokale SP Veenendaal.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier