h

Mijn verkiezingsdag...

22 maart 2017

Mijn verkiezingsdag...

Woendsag, 15 maart 2017...

Foto: Jan Breur

De Dag van de verkiezingen.

De dag begon heerlijk, het was mooi weer, en aan het eind van de heerlijk rustige morgen, bleek dat de opkomst al veel hoger was dan normaal.Dat beloofde veel goeds want een hogere opkomst is altijd goed voor links...

Na begin van de middag zelf gestemd te hebben, ben ik nog even in het buurthuis gaan kijken waar ook een stem bureau was. Ook door goede opkomst en met de zinderende lente warmte was ik er van overtuigd dat de door mij verwachte 20 zetels wel binnen waren.

Foto: Enna van Duinen

Om 15:00 uur nog afgesproken in het centrum om daar de laatste folders uit te delen en de zogenaamde zwevende kiezer nog wat informatie te geven die hem of haar dan hopelijk zou helpen om een goede keuze te maken.

Foto: Enna van Duinen
Na een snelle hap mijzelf klaar gemaakt voor Den Haag alwaar de partij een ruimte had gehuurd.

Foto: Jan Breur

Op de locatie aangekomen was de sfeer positief te noemen, praatje hier en praatje daar je kent het wel. Bij het verschijnen van de zogenaamde exit-poll was ik totaal verbaasd. Ik vertelde nog ach... exit-poll... Sietse nam de droom direct weg door te vertellen dat die exit-poll altijd redelijk overeen komt met de werkelijkheid. Hoe en wat raasde door mijn hoofd.

Foto: Enna van Duinen

Wij waren succesvol met het zorgfonds. We willen meer loon. En de VVD die het eigen risico wil verhogen, vakantie geld op uitkering wil schrappen, ofwel de uitkering met 8% versoberen omdat vakantie geld uitgesteld loon is... die staat als hoogste in de exit-poll... wat een raar land, wat heb ik gemist, wat hebben wij gemist? Hoe kan het dat Nederland doelbewust kiest voor een dief in de nacht. Slechts half vernam ik dat we een paar maanden geleden nog maar 9 zetels hadden in de peilingen en dat we dus heel veel hebben terug gewonnen.

Foto: Enna van Duinen

Emile herhaalde het nog eens en nog steeds was ik vol van verbazing. En dan een Mark Rutte.. we hebben afgerekend met het verkeerde populisme... uhm hallo... vrouwen stemmen op Jesse vanwege zijn lekkere bekkie?? afgerekend met verkeerde populisme? Een hoge opkomst is dus idd goed voor links, echter een zinderende lente dag is goed voor de hormonen.

Foto: Jan Breur

De half schemerende kater werd de volgende morgen goed gemaakt door de lokale winst in Veenendaal, weer meer mensen hebben op de SP gestemd. Met de plannen voor de komende gemeenteraad verkiezing al op zak is dat wel weer een opsteker.

Foto: Enna van Duinen

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier