h

Skaters ??superblij?? met zelfbedachte baan

3 mei 2006

Skaters ??superblij?? met zelfbedachte baan

VEENENDAAL - De Veenendaalse skaters hebben eindelijk hun nieuwe baan. Ze hebben zelf meegeholpen met het ontwerpen en zijn dan ook ??superblij?? met het ontwerp. Volgens de skaters is het één van de beste banen uit de wijde regio.

Het heeft even geduurd, maar de Veenendaalse skaters hebben eindelijk hun eigen nieuwe baan. Voor de zomer zoals beloofd. De skaters zijn er tevreden over. Dat is eigenlijk ook wel logisch als je bedenkt dat ze zelf hebben meegeholpen met het ontwerpen.

??We zijn er superblij mee??, zegt Jarrik Muller enthousiast. Jarrik is één van de fanatieke Veenendaalse skaters die heeft meegedacht bij het ontwerpen van de skatebaan in het Stadspark. ??Samen met vijf andere skaters, de gemeente en de ontwerpers, hebben we om de tafel gezeten om te kijken hoe we met het beschikbare geld een mooie baan konden maken. Toen we de tekeningen zagen, leek het een heel klein parkje, maar nu hij er echt staat, is-ie echt perfect. De afstanden kloppen precies, zodat je perfect van het ene naar de andere obstakel kan skaten.??

De nieuwe baan heeft ?? in jargon ?? een nieuwe ramp, een bank en een funbox. 60 procent van de baan is nieuw, de rest is hergebruikt van de oude baan.

In het voorjaar van 2005 werd de oude skatebaan aan de Groeneveldselaan gesloten. De aangrenzende hockeyclub Spitsbergen had een extra veld nodig, wat ten koste ging van de skatebaan. Er werd een tijdelijk skateparkje aangelegd op sportpark Spitsbergen. ??Maar dat was helemaal niets??, zegt Muller. ??Ik heb er een maandje geskatet, maar daarna ben ik er niet meer geweest. Het was echt helemaal waardeloos. De locatie was slecht en het was al snel één grote vuilnisbelt. Heel gauw zat de baan vol racistische leuzen. Ik ben naar een baan in Utrecht gegaan.??

Donderdag was de nieuwe Veenendaalse baan klaar. ??s Avonds werd hij direct door de skaters ingewijd. Muller: ??Ik heb heel wat nieuwe gezichten gezien. Jongens die zijn begonnen toen ik in Utrecht was. Hartstikke leuk dat er nieuwen bij zijn.??

Van hangjongeren ?? aan de Goeneveldselaan een probleem ?? hebben de skaters volgens Muller geen last meer. ??Die jongens zijn ook ouder geworden en er is in het Stadspark veel meer ruimte, zodat we elkaar niet in de weg zitten.??

Muller vindt de nieuwe baan één van de beste uit de regio. ??Ede stelt niets voor, Scherpenzeel is niets, Woudenberg is wel goed. Maar het is echt supertof dat we nu in Veenendaal weer een eigen goede baan hebben.??

  • Door: Harold Schuil
  • Uit: De Gelderlander

U bent hier