h

Simultaanzoen : ? 30,-

20 december 2006

Simultaanzoen : ? 30,-

Gisteren ging op het Utrechtse Neude voor de derde keer 3 FM Serious Request van start. 3 DJ's van radio 3 FM laten zich de week voor kerst opsluiten in een glazen huis, eten niets en zamelen geld in voor het Rode Kruis. Het thema van dit jaar is "30 miljoen landmijnen, daar kun je niet omheen".

Uiteraard ben ik, zodra ik de gelegenheid had, even wezen kijken. Tot dusver heb ik dat ieder jaar gedaan. Deze keer was er echter iets speciaals aan de hand. Niet alleen kon je cash geld door de brievenbus steken, je kon ook pinnen en chippen bij vrijwilligers die buiten het glazen huis rondliepen.

Deze vrijwilligers gingen vergezeld door twee soapies, namelijk Ilana en Catharina uit Onderweg naar Morgen. Toen Ilana mij vroeg of ik wilde pinnen, hoefde ik daar uiteraard niet over na te denken. Ze vroeg ook of ik een plaatje wilde aanvragen (dat mag voor ?15,-), maar dat hoefde ik niet. Een zoen van de beide dames leek mij een veel beter idee. Dat ging me natuurlijk wel meer kosten: voor ?30,- zou ik van Ilana en Catharina gelijktijdig een zoen krijgen, allebei een afzonderlijke wang.

Zo gezegd, zo gedaan. Zodra ik mijn pinbon in ontvangst nam, kreeg ik ook een simultaanzoen van beide dames. Hiermee was iedereen blij. Ik blij, omdat ik een goed doel heb kunnen steunen, en zij blij omdat ze mij een kus mochten geven.

Wie tijd heeft, moet absoluut eens een kijkje nemen bij het glazen huis en geld geven - of op een andere wijze aan de actie mee doen. Want als je beseft dat er elke 30 minuten ergens iemand op een landmijn trapt (vaak kinderen), dan kun je daar niet omheen. Het Rode Kruis helpt de slachtoffers aan protheses, rolstoelen, e.d., zodat zij weer een zo normaal mogelijk bestaan kunnen opbouwen. En dat is waardevol - waardevoller dan een simultaankus van twee soapies.

U bent hier