h

erotiekmoeheid

4 januari 2008

erotiekmoeheid

Eindelijk komt er een einde aan de verplichte nummertjes: Nederland is erotiekmoe. Sex does not sell anymore...

Hoewel... natuurlijk houdt men nog wel van seks, maar het is niet meer zo lucratief als dat het ooit geweest is. Wie nu voor het grote geld wil gaan, kan het beste bestaande logo's voor de rijksoverheid gaan ontwerpen...

Een greep uit de bladen:

(...) Uit een studie van onderzoeksbureau GFK Panel Services Benelux blijkt dat de meeste vrouwen (55 procent) negatief zijn over de verkoop van erotische artikelen.
De belangrijkste reden voor de vrouwen is dat kinderen er niet aan blootgesteld mogen worden. De onderzoekers stellen dat mensen moe zijn van de overvloed aan erotiek op tv en in muziek. (...)

Bron: Website Elzevier, 3 januari 2008

De Bijenkorf stopt met de verkoop van erotische attributen. In 2004 voerde het warenhuis de "ondeugende assortimentsverbreding" door, maar tegenvallende verkoopcijfers en negatieve reacties van klanten hebben de Bijenkorf doen besluiten de verkoop te stoppen.
(...) Op de lingerieafdeling van de Bijenkorf werden onder meer roze leren handboeien en eetbare strings verkocht.

Hoewel er geen verband is volgens de woordvoerder, toonde een recente studie van onderzoeksbureau GfK Panel Services aan dat steeds meer vrouwen (55 procent) negatief zijn over de verkoop van erotisch speelgoed in "normale" winkels. Volgens onderzoekster Corinne Makkink bestaat er in Nederland inmiddels een soort erotiekmoeheid. (...)

Bron: Volkskrant, 4 januari 2008

(...) Ook Kijkshop draaide 180 graden. Met afgrijzen denkt de winkelketen terug aan Moederdag vorig jaar, toen er een Moederdagfolder werd verspreid met een hele pagina seksspeeltjes speciaal voor moeder. Het kwam het bedrijf op een storm van kritiek te staan. En nu verkoopt de Kijkshop niets meer van dat al. "Het valt niet meer binnen onze core business,"aldus de woordvoerster. (...)

Bron: AD, 2 januari 2008

Erotiekmoeheid DE trend van 2008? Wie weet... zeker de moeite om in de gaten te houden, denk ik.

U bent hier