h

Brief

24 april 2008

Brief

Lees hier de brief die onze organisatiesecretaris, Wilma Vermeer, heeft verzonden naar de redacties van de Rijnpost en de Veenendaalse Krant. Bij laatstgenoemde heeft de brief een rectificatie opgeleverd.

Geachte redactie,

In uw krant van 16 april staat een verkorte versie van het persbericht weergegeven dat is uitgegaan naar aanleiding van de handtekeningenactie "Hier niet Bouwen". Het inkorten dan wel bewerken van persberichten is natuurlijk een vrijheid die de krant niet ontzegd mag worden, maar de aanpassing van de kop maakt dat de werkelijkheid niet meer wordt weergegeven. De petitie "Hier niet Bouwen" wordt aangeduid als een SP-actie.

Uiteraard is het zo dat het initiatief voor de petitie afkomstig is uit de SP-hoek, maar de aanduiding "SP-actie" doet geen recht aan de andere deelnemers in deze actie, namelijk Natuurwerkgroep Veenendaal, Milieudefensie, Rhenens Belang, SGP-Rhenen en de mensen die op persoonlijke titel een handtekeningenlijst hebben aangevraagd op hiernietbouwen@live.nl

Als aanhanger van het credo "ere wie ere toekomt" is het in onze ogen enkel rechtvaardig om hen ook te noemen in dit verband. In het oorspronkelijke persbericht zijn de andere deelnemende organisaties dan ook expliciet genoemd. Ook is het logo van de SP niet gebruikt in de actie en is er een apart e-mailadres voor de actie in het leven geroepen dat niet aan de SP is verbonden. Als SP zijn we trotse deelnemer aan de actie, maar juist omdat we (gelukkig) niet alleen staan is het onterecht om de actie enkel en alleen aan ons toe te schijven.

Met vriendelijke groet,

Wilma Vermeer
Organisatiesecretaris SP Veenendaal

U bent hier