h

Verantwoording Fractiebudget

15 mei 2008

Verantwoording Fractiebudget

Wat doet de Veenendaalse SP-fractie met haar fractiebudget? Vooralsnog niks. Toch moet er verantwoording worden afgelegd over dit budget; hieronder is de brief die ik aan de voorzitter van de gemeenteraad (de burgemeester) heb geschreven in het kader van deze verantwoording. Voor de liefhebber...

Veenendaal, 15 mei 2008

Geachte voorzitter,

Langs deze weg bied ik u de verantwoording over de besteding van het door uw gemeente ter beschikking gestelde fractiebudget voor de SP (Socialistische Partij) over de jaren 2006 en 2007 A.D. aan.

Daar mijn partij de waarde van geld goed kent en derhalve wars is van spilzucht en verkwisting, bestaat deze verantwoording enkel uit de mededeling dat wij van deze gelden geen gebruik hebben gemaakt.

Het voltallige bedrag van beide jaren zal dan ook terug worden gestort naar de rekening van de gemeente Veenendaal. Dit zal geschieden zodra bij onze penningmeester bekend is dat het nog verschuldigde fractiebudget voor 2007 is bijgeschreven op rekening van de SP-afdeling Veenendaal.

Zonder verwijten te willen maken, moet mij van het hart dat de communicatie rondom het fractiebudget in het verleden tekort is geschoten. Mijn fractie verbleef hierdoor in onzekerheid over procedures rondom het fractiebudget. De brief van de raadsgriffier op 15 april jongstleden, met hierin heldere instructies, was dan ook zeer welkom. Wij hopen dat deze heldere wijze van communicatie hieromtrent ook in de toekomst gehandhaafd blijft.

Hopende u voldoende te hebben geinformeerd,

Hoogachtend,

J.P. Breur
Fractievoorzitter SP Veenendaal

U bent hier