h

Stand van zaken Lantor

27 september 2008

Stand van zaken Lantor

Voorzitter,

In eerdere discussies over Lantor heeft mijn fractie al aangegeven hoe zij aankijkt tegen de herontwikkeling van het terrein en de wijze waarop wij dit terrein in handen willen krijgen. Ik zal die zaken niet herhalen; het komt erop neer, kort gezegd, dat wij de lijn van het College volgen.

Maakt dit dat wij nu zondermeer instemmen met voorliggende plan? Neen, wij hebben nog iets nodig. In de commissie Stad werd er vanuit mijn fractie al opgemerkt dat op ??n van de tekeningetjes de Schrijversparkflats waren verdwenen!

Volgens de wethouder valt het allemaal wel mee, maar de plaatjes op pagina 45 van de commissiestukken liegen er niet om. Links zie je de bestaande situatie met het Lantorterrein en de Schrijversparkflats; rechts zie je de ?gewenste? situatie, waarbij zowel het Lantorterrein als de Schrijversparkflats zijn vervangen door andersoortige woningblokjes. Overige afbeeldingen in de stukken geven weliswaar een aardige impressie van de plannen, maar zijn niet duidelijk genoeg om het tegendeel van de afbeeldingen op pagina 45 aan te tonen.

Om die reden wend ik mij tot de wethouder. Hetgeen wij nodig hebben om in te stemmen met voorliggend voorstel is iets wat hij ons kan geven. Een toezegging. Mijn fractie wil graag van de wethouder horen, in dusdanige bewoording dat er geen enkel misverstand over kan bestaan, dat voorliggend voorstel op geen enkele wijze invloed heeft op de schrijversparkflats.

Blijft de toezegging uit, of is hij vaag bewoord, dan zien wij dat als een indicatie dat de schrijversparkflats het moeten gaan ontgelden, en kunnen wij op geen enkele wijze instemmen met dit voorstel. Kan de wethouder ons in heldere bewoordingen geruststellen, dan heeft hij onze steun.

Wij wensen hem veel wijsheid toe in de beantwoording.

Dank u wel.

U bent hier