h

Klink en Smalhout uit koers?

15 december 2008

Klink en Smalhout uit koers?

Vaak heb ik inhoudelijke kritiek op De Krant van Wakker Nederland, maar de lay-out van dit rechts-populistische sensatieblad laat ook behoorlijk wat te wensen over.

Op de voorpagina van dit vod, stond een artikeltje met de kop 'duo uit koers'. Langszij dit artikeltje stonden twee foto-inzetjes, waarop respectievelijk Minister Klink (Volksgezondheid, CDA) en Prof. Dr. Bob Smalhout stonden afgebeeld.

Voor de willekeurige lezer is het volkomen normaal om die fotootjes aan het artikel te koppelen. Ik was dus erg benieuwd waarom Klink en Smalhout 'uit koers' waren geraakt en deed iets waaraan ik me zelden bezondig: ik las een artikel in De Telegraaf.

Hetgene wat ik las was het volgende:

Duo uit koers

ZWOLLE - Na een bezoekje aan een kerstmarkt in het Duitse M?nster is een tweetal verstandelijk gehandicapten ruim een etmaal zoek geweest. De 52-jarige man en 51-jarige vrouw met zeer beperkte verstandelijke vermogens werden niet gemist toen hun bus terug naar Zwolle vertrok.

Pas zaterdagavond werden de twee gevonden. Het is een raadsel waar zij de nacht hebben doorgebracht. De Duitse politie wil weten hoe het kon gebeuren dat de twee niet mee terug naar huis gingen.

Kortom, het had dus niks met Klink en Smalhout te maken! De foto's hoorden bij een ander artikel.

Wanneer laat De Telegraaf hun lay-out eens door een professional verzorgen? Ik zou de kwaliteit van de lay-out haast toedichten aan een eerstejaarsstagaire, maar daar zou ik alle eerstejaarsstagaires mee tekort doen.

Rest mij de vraag: waarom is De Telegraaf in vredesnaam zo'n populaire krant? In de oorlog samengewerkt met de NSB, inhoudelijk zwaar onder de maat, aanmatigende rechtse propaganda en als klap op de vuurpijl ook nog eens een onoverzichtelijke lay-out.

Is heel Nederland gek behalve ik, of zijn er meer mensen die dit in De Telegraaf zien?

U bent hier