h

chipkaart

29 januari 2009

chipkaart

Vanaf vandaag ben ik niet meer welkom in de Rotterdamse metro. De strippenkaart is daar afgeschaft en alle reizigers moeten gebruik maken van de chipkaart. Die heb ik niet.

Ik ben normaal gesproken heel erg op de hoogte van allerlei ontwikkelingen, maar hoe je een OV-chipkaart moet bemachtigen is mij een tergend raadsel. Wel weet ik een boel andere dingen:

- Het betaalsysteem van 'chippen' is op sterven na dood. Het is niet voor niets dat het PIN-nen voor kleine bedragen nu heel erg gepromoot wordt.

- De OV-chipkaart is ontzettend makkelijk te kraken. Dat blijkt keer op keer. De OV-chipkaart is verreweg het onveiligste betaalsysteem in heel Nederland.

- De NS wil extreem rustig aan doen met de invoering van de OV-chipkaart. Waarom de RET het sneller wilde oppakken is mij een raadsel.

- Tineke Huizinga is de slechtste staatssecretaris van V&W allertijden! Alleen omdat CDA, PvdA en CU de coalitie in stand willen houden overleeft zij moties van wantrouwen.

- De enige reden waarom er wordt vastgehouden aan de OV-chipkaart is het coalitiebelang.

- De OV-chipkaart moet de 'problemen' van de Strippenkaart oplossen. Om welke problemen het hier gaat heeft nog niemand mij overtuigend kunnen uitleggen.

- De OV-chipkaart had een mooi ding geweest kunnen zijn in het OV. Maar omdat er zoveel problemen aankleven heb ik nu ook zoiets van 'laat maar'...

- De chipkaart jaagt mensen de auto in, en zorgt derhalve voor meer en langere files.

- Eigenlijk was er toch niks mis met de Strippenkaart en het ouderwetse trein- of buskaartje...

U bent hier