h

Crisis in 't Veen?

1 juli 2009

Crisis in 't Veen?

HOEWEL HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS IETS MEER DAN EEN HALF JAAR GELEDEN NOG DAPPER BEWEERDE DAT DE CRISIS ONGEMERKT AAN VEENENDAAL VOORBIJ ZOU GAAN, KUNNEN ZE ER NIET MEER OMHEEN. OOK HIER IS HET CRISIS!

Bedrijven raken failliet, of overleven kantje boord door veel werknemers te ontslaan of door middel van arbeidstijdverkorting. Het zijn geen vage nieuwsberichten van ver weg, het is de dagelijkse realiteit. Ook in Veenendaal.

Spreek je op een feestje een willekeurig iemand aan op de crisis, dan zit de kans er dik in dat hij bij een bedrijf werkt, dat 10% van z??n personeelsbestand moet schrappen ?? of dat hij er net ontslagen is.

Al met al geen zaken om vrolijk van te worden. In de officiële verhalen wordt er echter wel beweerd dat het (relatief) meevalt in Veenendaal. Dat kan zijn, maar als jij net je baan kwijt bent door de crisis, valt het voor jou niet mee?

Voor de SP telt meer dan het officiële verhaal en de statistieken. Het verhaal van de mensen telt. Uw verhaal dus. Alleen zo kunnen we op de juiste manier met de crisis omgaan.

Hoe is de crisis voor u? Voor uw baan? Voor uw portemonnee? Voor de sfeer in uw gezin? Hebt u stress door de crisis? Is het moeilijk om aan werk te komen? Heeft u idee-en hoe de crisis opgelost kan worden? Wij horen het graag.

U kunt uw crisis-verhaal kwijt op veenendaal@sp.nl

Bovenstaande tekst komt overeen met het pamflet dat in het Crisispakket zat, dat wij afgelopen zaterdag uitdeelden op het Zomerfestival in het Franse Gat.

U bent hier