h

So you think...

31 augustus 2009

So you think...

Gisteravond heb ik ´So you think you can dance´ gekeken. Op zich een aardig programma, maar het legde ook pijnlijk bloot hoe open-minded Nederland nog niet is...

Een meisje dat toevallig uit een klein dorpje kwam werd constant dorpsmeisje genoemd... alsof ze niets meer is dan dat en dat het wel heel bijzonder is dat ze kan dansen... ja, kom je uit een dorp, dan moet je wel een achterlijke trien zijn...

En dan het lesbische koppel dat mee wilde doen. Nog altijd, in het tolerante Nederland, wordt hetero als de standaard gezien. Niet-hetero´s wijken af van de norm en worden derhalve bij voorbaat al gedegradeerd tot een soort van freakshow. En natuurlijk kon de vraag wie er de man en wie er de vrouw is niet uitblijven.

CDA en PvdA zijn heel leuk ´gay for a day´ tijdens de canal pride. Wilders en Verdonk geven graag af op buitenlanders voor hun intollerantie... leuk en aardig, maar het is geen knip voor de neus waard.

In plaats van homo´s en lesbiennes voor hun karretje te spannen, zouden ze zich ervoor in moeten zetten om ervoor te zorgen dat homo´s en lesbiennes daadwerkelijk als volwaardige mensen worden beschouwd. We leven in 2009, niet in 1909!

So you think you´re a modern, liberated open-minded country?

U bent hier