h

Actie in Rotterdam: 'AOW 65 blijft 65.'

22 november 2009

Actie in Rotterdam: 'AOW 65 blijft 65.'

In Assen, Deventer, Eindhoven en Rotterdam werd er gisteren vanuit de FNV actie gevoerd. De Veenendaalse SP'er Nico van Ginkel was hierbij, in Rotterdam, aanwezig. Hieronder is zijn verhaal te lezen.

Actie in Rotterdam: 'AOW 65 blijft 65.'

Al vroeg ging ik zaterdag met de trein naar Rotterdam. Bij aankomst werd ik door de SP al meteen herkend met mijn SP jack en doorverwezen naar het campagneteam om mee te helpen. De 65 blijft 65 folders vonden gretig aftrek.

??You??ve gotta fight, for your Right, galmt het door de luidsprekers op de Coolsingel.

Om 11 uur zaterdag 21 november begon de actiebijeenkomst tegen het AOW-plan van het kabinet.

Ook de SP is tegen dit kabinetsplan. De SP was alom vertegenwoordigd. Het publiek bestaat uit jong en oud. Er was wel een redelijke opkomst maar ik had meer mensen verwacht. De Rotterdamse Carrie opent de bijeenkomst. En ook Sinterklaas is van de partij.

Diverse vakbondsvertegenwoordiger uit de FNV, CNV en de Unie en Agnes Jongerius (Voorzitter FNV) spreken het publiek bemoedigende woorden toe. We demonstreren hier voor de jongere generatie.

Het is 12.40 uur. Agnes Jongerius staat op het podium en zegt: ??Voor ons, voor de FNV, voor de andere bonden en voor al die miljoenen landgenoten is de AOW op 65 geen gepasseerd station. AOW en pensioen beginnen gewoon bij 65.

Er kwamen ook veel mensen met hun ervaringen aan het woord. De kabinetsmaatregelen omtrent onze AOW worden ronduit associaal genoemd. De sfeer kwam er echt in door artiesten zoals Bertus van der Horst en de Tjet Setters met liederen over dit kabinet en 'laat de rijken de crisis betalen'.

We scandeerden leuzen zoals actie actie en de stemming kwam er goed in. Ondanks de wat tegenvallende opkomst zat de stemming er goed in. De sfeer was zeer strijdvaardig en er zullen nog meer acties volgen. Het was de moeite waard en een geslaagde dag.

Nico van Ginkel

U bent hier