h

Partij van de Aapjes

11 februari 2010

Partij van de Aapjes

Monkey see, monkey do, zo luidt een Engels spreekwoord. Aapje ziet, aapje doet. Een aap vertoont veel kopieergedrag... net als een zekere politieke partij in Veenendaal.

Zo was daar ons armoederapport in 2005. Een baanbrekend onderzoek dat armoede in een klap op de politieke kaart van Veenendaal zette. De mythe dat het automatisch wel goed zat omdat Veenendaal van oudsher sociaal was, was doorbroken. Sociaal blijven, zorgen dat er geen mensen buiten de boot vallen, vergt inspanning.

Toen de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 op komst waren, vroeg de PvdA aan het college om... een onderzoek naar armoede. Naar de getallen en naar de beste methoden om armoede te bestrijden. Dit alles was na te lezen in het SP-rapport, en natuurlijk heb ik de PvdA hierop bekritiseerd (zie: HIER).

De PvdA kritiseerde terug. Natuurlijk wisten ze af van het SP-rapport, maar ze wilden het graag op de agenda krijgen. Vandaar dat ze vroegen om een onderzoek.
Inmiddels ben ik ervaren genoeg in de politiek om te weten dat daar ook andere manieren voor zijn, dus ik weet ook dat die redenatie geen hout snijdt. Destijds wilden ze scoren op ons harde werk. Grote jongens.

Zijn ze inmiddels flinker? Nou... neuh...

De VVD stelt (misplaatste) vragen over de kosten van Youth for Christ - enkele weken later herhaalt de PvdA dit. Media-aandacht nodig, jongens?

Wij trokken in November Veenendaal West in om te spreken over het leven in de wijk. De fietsenoversteekplaats kwam hierbij veel ter sprake. En wat deed de PvdA afgelopen weekend? Waar waren ze? Wat kwam er veel ter sprake? Moet ik echt antwoord geven op deze vragen, of kunnen jullie het zelf wel raden?

En dan kan je een Wethouder hebben die behoort tot de grote denkers van onze tijd ("kwaliteit in de woonomgeving is goed voor u."), maar ondanks dat zou ik me KAPOT schamen als ik bij de PvdA zat. Zelfs een A0-poster kan dat niet rechttrekken...

U bent hier